"healing does not mean the damage never existed. it means the damage no longer controls our lives"
 

Therapie & coaching

Therapie

Lichaam en geest vormen een geheel (holistisch). Wanneer je (langdurige) spanning of stress ervaart, krijg je vaak ook last van fysieke klachten zoals hoofdpijn, spieren die vast gaan zitten, maag- en darmklachten etc. Vandaar dat ik in mijn praktijk holistisch te werk ga en een probleem of hulpvraag zowel vanuit het hoofd (rationeel) als vanuit het hart (fysiek/emotioneel) bekijk. Met lichaamswerk kunnen blokkades die een leven lang zijn opgebouwd - je weet wel, dat muurtje dat je om je heen bouwt - weggenomen worden. Of je nu vlucht, vecht of bevriest als reactie op een heftige gebeurtenis in je leven, op een bepaald moment moet de emotie er toch uit. In een veilige setting, in mijn praktijk, ben je bij mij in goede handen.


Als psychodynamisch therapeut maak ik tijdens de therapiesessies gebruik van verschillende technieken (interventies). Deze dynamische vorm van werken zorgt ervoor dat we samen vanuit verschillende invalshoeken naar jouw probleem of hulpvraag kijken. 

Therapeutische technieken die ik zoal toepas zijn: 

  • Regressie
  • Delenwerk (o.a. Voice Dialogue)
  • Systemisch Werken (familie-opstellingen)
  • Lichaamswerk (bio-energetica)
  • Visualisaties
  • EFT (Emotionally Focussed Therapy / relatietherapie)
  • Mindfullness

Tijdens het intakegesprek kunnen we elkaar leren kennen en kan ik een beeld krijgen van je hulpvraag. Deze ontmoeting biedt voor ons beiden de mogelijkheid om te kijken of we samen een behandeltraject ingaan.

Ja, ik maak graag een afspraakCoaching

Soms zijn er momenten in je leven waarop je even een duwtje in je rug kunt gebruiken. Iemand die je weer inzicht en uitzicht kan geven op nieuw perspectief; die welbekende stip op de horizon. 
Als coach kijk ik met jou naar de valkuilen en naar de mogelijkheden. Wat wil je bereiken en hoe wil je dat gaan doen? 


Coaching is oude patronen doorbreken en nieuwe patronen ontwikkelen
Als coach vind ik het belangrijk om jou in jouw kracht te zetten door te kijken naar jouw positieve vaardigheden, die te ontdekken en verder te ontwikkelen. Met behulp van verschillende neurolinguistische programmerings-technieken, afgekort met NLP zoals de Assen van Verandering, de Axenroos of RET, kunnen we je gedrag inzichtelijk maken, bepaalde gewoontes blootleggen waar je je vaak niet bewust van bent, maar waar je ongemerkt last van hebt. En die jou, op dit moment in je leven, als een belemmering worden ervaren. Door het veranderen van jouw eigen gedrag verandert vaak ook de wereld om jouw heen. Je hebt geen controle over je omgeving maar wel over jezelf.

Naast het coachen van cliënten in mijn praktijk ben ik ook werkzaam als coach op ZZP-basis op een openbare middelbare school in Spijkenisse waar ik met veel plezier een aantal leerlingen coach. Ik vind het belangrijk om het met deze jongeren te hebben over bewustwording, over eigenwaarde en vaardigheden. Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Wat heb ik nog te leren? Waar sta ik nu en waar wil ik heen? Wat heb ik nodig om een goede planning te maken waar ik me goed bij voel?

Een young adult in dit proces, in deze levensfase begeleiden en motiveren, zie ik als een geweldige uitdaging waar ik ontzettend veel energie van krijg!


Ja, ik maak graag een afspraak